Go directly to content

Suomenlinnan majakka siirtyi LED-valojen aikakauteen Sabikin johdolla

Suomenlinnan kirkon huipulla oleva majakkatorni on saanut uuden modernin LED-valon. Porvoolainen Sabik Marine, kansainvälinen merenkulun turvalaitteiden suunnittelu- ja valmistusyritys, on kehittänyt tuotteen, joka tuo historiallisten majakoiden valot nykyteknologiaan.

Sabik Lighthouse Unit on LED valonlähde, joka korvaa vanhan hehkulampun perinteisen suurikokoisen Fresnel-optiikan sisällä. Tuote pidentää majakoiden toimintaa ilman kallista optiikan vaihtoa haastavissa olosuhteissa. Tuotteen muita etuja ovat mahdollisuus kaukovalvontaan, huolto- ja ylläpitokustannuksista aiheutuvat säästöt sekä optio aurinko- tai muihin uudistuviin energialähteisiin. Sabik Lighthouse Unit toimii energiaa säästävällä LED-teknologialla.


”Majakan valossa ei ole näkyvää muutosta havaittu vaikka uusi valonlähde asennettiin jo lokakuussa, joten olemme onnistuneet tehtävässämme”, iloitsee tuotekehitysjohtaja Jonas Lindberg.
”Suomalaiset seuraavat tarkasti rakkaita maamerkkejänsä ja Suomenlinna on tärkeä paikka monelle meistä,” jatkaa Lindberg.

Tuotteen tarkoitus on säilyttää perinteisten majakoiden lämmin valo, vilkkutunnus, perinteinen ulkonäkö sekä tunnelma, joka näistä historiallisista maamerkeistä välittyy. Suomenlinnan majakka oli ensimmäinen Suomessa, johon tämä uusi LED valonlähde asennettiin ja jäämme nyt seuraamaan sen maailmanvalloitusta Sabik Marinen kansainvälisen myynti- ja jakeluverkoston kautta. Katso videostamme kuinka asensimme tuotteen majakkatorniin Suomenlinnaan, UNESCOn maailmanperintökohteeseen.

Yhteystiedot:
Myyntiosastomme: sales(at)sabik-marine.com
Markkinointimateriaalit ja haastattelupyynnöt: heini.tyvela-ojala(at)spx.com
Verkkosivultamme www.sabik-marine.com
Sabik Lighthouse Unit